Home
Historie
Doel
Stadstrompettisten
Optredens
Kostuums
Contact

     Wie zijn de Venlose Stadstrompettisten?
Bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Noord-Limburg is het regelmatig voorgekomen dat voor openingen van feestelijke gelegenheden trompettisten gevraagd werden. In zo’n geval moest ad hoc een gelegenheidsformatie samengesteld worden. Voor een voldoende voorbereiding zijn dan meerdere repetities nodig. Zo ontstond het idee een min of meer vaste groep trompettisten samen te stellen uit (ex-) leerlingen met voldoende niveau.

De Venlose Stadstrompettisten bestaan sinds september 2003. De oprichting van de Venlose Stadstrompettisten is een initiatief van Jacq Sanders (trompettist in het Gelders Orkest en docent aan de Venlose Muziekschool) en Miel Theeuwen (ex-trompettist van de Venlose dialectband Neet oét Lottum).

Sinds die tijd hebben ze bij uiteenlopende gelegenheden optredens verzorgd, zoals bij het Jocus Hofbal, de Boetegewoëne Boetezitting, de laatste raadsvergadering van ex-burgemeester Schrijen en de opening van het Rosarium. Met geld uit deze optredens en met dank aan enkele sponsoren, hebben ze kostuums laten maken en herautentrompetten aangeschaft. Tijdens de Venlose Ouverture van 2005 konden zij zich dan ook in vol ornaat kunnen presenteren.

De Venlose Stadstrompettisten bestaan uit een groep van 10 jonge Venlose trompettisten van hoog niveau (minimaal D-gediplomeerd, enkelen conservatorium). Alle leden van het gezelschap zijn (oud-)leerlingen van Jacq Sanders. Repetities vinden plaats in de Muziekschool in Venlo. De leiding van het ensemble is in handen van professionele, gediplomeerde, Venlose trompettisten.

Zij kunnen worden ingezet bij een breed scala aan gelegenheden. Gedacht kan worden aan tentoonstellingen, feestelijke openingen, trouwerijen, huldigingen, onthullingen, gala’s, herdenkingen en ontvangsten van hoogwaardigheidsbekleders.